tisdag 3 april 2007

Tofuröra med potatis och "romsås"

Insåg förra veckan att det fanns något som heter tångkaviar (kan man kanske fråga sig vad jag gjort hela mitt tidigare veg-liv...), har dock aldrig varit speciellt förtjust i kaviar men gav det idag en chans tillsammans med lite ungsbakad potatis och en röd tofu och grönsaksröra.En påse mandelpotatis delade i halvor och fjärdedelar ungsbakades tillsammans med olivolja, rosmarin, basilika, oregano och mkt örtsalt på 225'C i ca 40min.

Romsåsen bestod av 2dl sojayoghurt och 2msk svart tångkaviar, tyckte dock inte riktigt om smaken till en början så dränkte det hela i örtsalt och paprikapulver. Detta fick stå i kylen tills potatisen blev klar.

Under tiden stektes en halv rödlök, 200g tofu och en halv äggplanta i ca 1msk tokröd curry (inköpt på zanzibar), smaken blev inte heller här riktigt bra så la till lite indisk curryblandning samt salt och peppar. Resultatet blev till slut riktigt bra och verkade även som J tyckte det smakade!

2 kommentarer:

Annelie sa...

Var köpte du tångkaviaren? Hittar ingen i min affär?

Alex sa...

Köpte den på Hemköp i Nordstan (gbg), låg i kyldisken bland annan kaviar.