tisdag 24 april 2007

Stuffade grönsaker, Nordafrikansk Cous-Cous sallad och Tzatziki

Är egentligen inte något större fan av stuffade (blev ombedd att göra stuffad mat, ej fylld, så bibehåller det felaktiga språkbruket) grönsaker men den här gången överraskade faktiskt maten mig! Inspiration till salladen kom från recept på tasteline och tanken kring det hela var att blanda kryddiga stuffade grönsaker med fräsch cous-cous sallad och en syrlig kall sås, allt för att göra livet lite roligare...


Stuffade grönsaker:
1 röd chili, 1 lök och 2 vitlöksklyftor hackades och stektes i olja ett par minuter, tillsatte därefter ett paket (125g) förvälld soyafärs som stektes tillsammans med ett paket mexicansk kryddmix, salt och peppar i ytterligare 5 minuter. Hällde sedan på 2dl vatten och lät det hela koka ihop tills det fått en krämig konsistens.

Fyllde 2 röda paprikor, 4 champinjoner och 3 urgröpta squashbitar (till morgondagens lunch) med så mycket färs jag kunde och lät det sedan stå i ugnen i 20min på 225'C.

Nordafrikansk Cous Cous sallad:
Blandade 3dl fullkorns cous cous med 2msk olivolja, 2msk gurkmeja och kokande vatten, lät det stå ett par minuter och fluffade till cous cousen med en gaffel. Vände sedan ner 2 hackade apelsiner, 100g hackade cashewnötter, 100g russin, 3msk citonsaft, ett knippe persilja, salt och peppar. Toppade det hela med ett par knippen med machesallad.

Tzatziki:
En burk sojayoghurt, en tredjedels hackad gurka, 3 pressade vitlöksklyftor, 2msk citronsaft, salt och peppar blandades ihop och fick stå och dra sig i kylen i en halvtimme innan servering.

2 kommentarer:

Annelie sa...

Najs!

Seitan Wörshipper sa...

Pictures looks great! I think that stuffs in owen looks great!