lördag 21 april 2007

Åh pizza! med aubergine

Ja, fredagens pizza förtjänar ett beundrande åh. Kanske inte superorginell, men åh så god den var.

Degen bestod av 50 g jäst samt mjöl, vatten och olivolja. Jag smyghällde i lite vetegroddar för att få degen lite grövre också, kanske 1 dl.
Fyllningen sen då:
Tomatsås med diverse örter (kör Hannas stil- "meh lite örter bara")
Champinjoner och aubergine, stekta i milda smör, lite soja och vitlök
Paprika
Färsk babyspenat
Fetaost i tärningar
Lite riven ost
Havregrädde
Havregrädden funkar jättebra att använda istället för ost (även om vi här använde både och), för att få det hela lite krämigare. Häll i tunna strängar så det inte blir för mycket.
Och så in i ugnen 225 grader ca 20 min tills det fått en fin färg. Och till detta åt vi morotssallad med resten av babyspenaten och groddar och citronjuice.

2 kommentarer: