tisdag 10 april 2007

Pestosubstitut, fullkornpasta och soyaqourn

Hade inga nötter hemma när jag tänkte göra pesto igår så blev något annat, namnlöst, serverat tillsammans med hemköps rabbatquornfileér (2 paket för 45kr) och fullkornspasta.Pestosubstitutet bestod av att jag mixade en halv dl färsk basilika, 1dl babyspenat, 50g tofu, 5 bitar soltorkade tomater, olivolja, örtsalt och svartpeppar. Utgick lite ifrån min (ibland felaktiga...) devis att blandar man saker som är gott med varandra så blir resultatet alltid gott! Missade dock att lägga i vitlök.
Quornfileérna stektes tillsammans med 3st vårlökar, 3st skivade champinjoner, 1st vitlöksklyfta, paprikapulver och soya tills de fått fin yta. Vädligt nöjd med utseendet på fileérna i en annars rätt färglös middag!
Serverades med fullkornspasta och Darren Aronofsky's "nya" film The Fountain.

4 kommentarer:

sara r sa...

Hej och förlåt för att jag är världens segaste. Men jag har lite mycket att göra för tillfället och hinner inte fixa burgarpresent förrän i maj, en grej du ska få är första numret av mitt och min kompis emintenta veganmatfanzine, och så en annan, hemlig grej. Hoppas du står ut tills i maj, annars får du slå mig.

Alex sa...

Jag ska försöka klara mig, blir det för jobbigt så hör jag av mig...

Annelie sa...

Quornen ser riktigt fina ut. Vad tyckte du om filmen då? Lite märklig men ändå fin och ledsam tyckte jag.

Alex sa...

Tokigt märklig tycker jag, men väldigt snygg och bra. Vet inte om jag fatta allt riktigt, tog en stund att komma in i den,(och tog ett tag att komma tillrätta med trädet i bubblan och dess del i filmen) men han är ju grymt duktig på att skapa en känsla hos sina tittare!