tisdag 29 maj 2007

Pastagratäng

En av mina tidigare favoriträtter var en ostgratinerad pastagratäng med fetaost och soltorkade tomater. Tror inte jag har gjort någon pastagratäng sen jag sluta vräka i mig ost till höger och vänster men så igår så kom saknaden efter min gratäng, sagt och gjort, bytte ut fetaosten mot tofu och gratängosten mot havregrädde och resultatet blev precis som gott som jag mindes min gamla kära gratäng!

Vegan Pastagratäng med tofu.
-Koka 300g penne någon minut kortare än anvisningar säger.
-Stek ihop en hackad rödlök, tre hackade vitlöksklyftor, 250g tärnad fast tofu och fem hackade champinjoner.
-Tillsätt en halv dl chilisås, två dl vatten och tio hackade torkade soltorkade tomater. Krydda med en halv buljongtärning, peppar, paprikapulver och spiskummin. Låt koka ihop till en krämig röra.
-Varva pasta och röra i en ugnsfast form och toppa med ett paket havregrädde.
-In i ugnen, ca 225 grader, kanske 15min.
-Servera. Machesallad och en blandning av hemmagjorda och köpta falaflar fungerade alldeles utmärkt!

3 kommentarer:

Emmie sa...

Det ser väldigt gott ut. Hur länge sen var det du åt gratängen med ost?

Jag brukar ogilla pasta, om det inte är canneloni, gratänger eller stuvade makaroner.

Alex sa...

Vet inte riktigt, nästan tre år sedan tror jag. Skit, tiden går så fort...

Hanna sa...

Det var gott, kan jag intyga.