onsdag 2 maj 2007

Soya stroganoff med ris

På valborgsmässoafton fick jag äntligen invigt mitt nyinköpta soyaförråd! Bjöd på en enkel soya stroganoff med soyastrimlor, ris och en del vin vid sidan om.Kokade ett paket soyastrimlor i buljong i ca 5min och lät det sedan rinna av ordentligt. Under tiden stektes en hackad rödlök tillsammans med en strimmlad röd paprika och 3 pressade vitlöksklyftor. Efter att strimlorna fått rinna av stektes även de, nu också med lite kryddor i form av paprikapulver, grillkrydda och svartpeppar. Hällde sedan på 5 sönderklippta soltorkade tomater, två dl havegrädde, en dl vatten, 1msk soya samt örtsalt och lät det hela koka ihop i ca 10min. Serverade med rättvisemärkt basmatiris och systembolagets rätt så nya ekologiska rödvin från Sydafrika som smakade saft. En god och trevlig början på en än trevligare kväll!

4 kommentarer:

björn sa...

Det är trevligt att det börjar dyka upp så mycket krav och ekoprodukter på systemet. Vad hette det sydafrikanska vinet?

Alex sa...

Cape Original Shiraz Cabernet Sauvignon (nr 12890), men som sagt, smakade saft så vet inte om jag kan rekomendera det riktigt, men är ju då ett perfekt park-vin! En annan trevlig vin-nyhet finns på http://www.yelah.net/news/20070419174539

Hanna sa...

Vill bara säga nåt om sojastrimlornas konsistens: de brukar ju vara för sega och smaka för mkt soja, men de här var mjuka och fina och påminde inte om papper nånstans.

Annelie sa...

Haha, påminde inte om papper nånstans :-)