tisdag 15 maj 2007

Pasta sallad, cashewkräm och homus

En av mina uppskattade middagar förra veckan var hemma hos J och E. Det skulle ätas pastasallad men blev pasta sallad med soyakorv, veggos kycklingbitar, cashewkräm och homusmackor. Förklaring kommer nedan...


Homusmackor:
Maxo´s har tydligen släppt en ny(?) hummus (uppenbar felstavning!) med smak av paprika salsa, förstod inte riktigt om det va salsa på paprika eller paprika och salsa med det fungerade helt klart om man är sugen på en homus med lite tydligare kryddning. Passade utmärkt till ICA's solros och morotsbröd.

Cashewkräm:
Tanken här var något som liknade pesto men smakade något helt annat, tanken lyckades men smaken blev enligt mig och J aningen "grusig", tror vi skulle ha mixat den mer.
Mixade 2dl cashewnötter, 1 kruka limebasilika, 1tomat, 0,5dl olivolja, salt och peppar till en vackert grön röra.

Pasta Sallad:
Då middagen skulle räcka till 7pers resulterade det i en brist på skålar att blanda pasta, sallad och cashewkräm i. Detta result i en bunke pasta/kräm/korv/kyckling och en bunke sallad, därav särstavningen.

Pastan blandades med stekt soyakorv och stekta kycklingbitar från veggo samt cashewkrämen.

Salladen bestod av avocado, pärltomater, babyspenat, vårlök och gul paprika. Inga tillsatta kryddor (det fick homusen och pastaröran stå för), bara naturliga snygga grönsaker.

4 kommentarer:

Annelie sa...

Angående stavningen på kikärtsröran, har vegankrubb haft en omröstning på ämnet, och såhär blev svaret... Om jag minns rätt så är jag en av sju som röstade på hommous men man kanske borde övergå till hummus?

björn sa...

Möte med jobbet idag och då ska det fikas... Får nog införskaffa en såndär ny hummus! Och en fråga, det gula ser smarrigt ut? Är det cashewkrämen eller?

Alex sa...

Bra fråga, ja, det där gula (som jag beskrev som 'en vacker grön röra') är cashewkrämen som ju faktiskt va mkt grönare i verklighten, dåligt bloggat...

Alex sa...

Annelie, jag kommer fortsätta va obstinat och hävda rätten till användandet av stavningen homus, så det så.