onsdag 9 maj 2007

Bananbröd

Jag har länge varit peppad på att göra detta bröd/denna kaka och igår gjorde jag det- bananbrödet.

Här är receptet:
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 1 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 50 g smör (eller olja)
  • 3/4 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • ½ dl havremjölk
  • 4 mogna bananer
  • 1 dl valnötter
Blanda de torra indregienserna, smält smöret. Blanda ägg och mjölk med fettet och rör sedan ihop båda blandningarna. Mosa bananerna och hacka valnötterna och häll även i dessa i röran. Rör inte för mycket, utan endast så att allt blandas. Häll smeten i brödform med bakplåtspapper och grädda i ugn 175 grader i 60-70 minuter. Tror att det skulle funka med mer grovt mjöl eller mer dinkel för att göra brödet lite nyttigare. Kan nog också ta en extra banan för lite kletigare konsistens. Men detta receptet blev supergott och det finns inte mkt kaka kvar nu...

10 kommentarer:

Urban Vegan sa...

Yummy!

Anonym sa...

Hmmm..om man inte såg vem som hade lagt in så hade man ändå misstänkt vem det
Fadern

Annelie sa...

jo, DU borde ju det iaf :-)

Anonym sa...

Förstår att den tog slut snabbt...bakade idag och den kommer att vara slut innan kvällen....lite smör på kanske en skiva (skinka)...eller är det att häda???
Fadern

Annelie sa...

ja, jag tror nästan det....tycker den funkar bra med bara te eller kaffe till :-)

Alex sa...

Skinka på bananbröd? Suck!

Anonym sa...

Går det att göra med olivolja istället för smör? Eller kesella istället?

Annelie sa...

Olivolja har ju så pass distinkt smak, så jag är tveksam. Kesella tror jag mer på!

Anonym sa...

Gud vad rädd jag blev, sökte på "banankaka nyttig" istället för "bananbröd nyttig" och trodde du tagit bort bloggen med detta utsökta recept!! Sedan insåg jag mitt misstag och nu ska brödet göras för 4:e gången :)

Annelie sa...

Anonym: <3 :))
Kul att du gillar brödet!