torsdag 24 maj 2007

Sthlmslunch

Tidigare i veckan har jag varit i huvudstaden, på kurs. Matmässigt har jag hunnit med en lunch på Kungshallen (Meza, kan det heta så, typ libanesisk mat, smårätter ?) och några halvtaskiga lunchresturanger med lunchmeny. De senare var inge vidare så därför lämnade jag i torsdags mina trevliga kurskamrater och gick mot Östermalm. Jag var peppad på att äta på Blueberry som jag hittat efter att ha läst Ninas blogg och besökt Blueberrys sajt.

Efter en rask promenad hittade jag dit efter 20 min (jag var lite stressad, jag skulle ju tillbaks inom en timme...). Men det var väl värt stressen och promenaden. Jag köpte en av deras dagens rätter (de hade två dagens, en veg) och den bestod av en päron-, quinoa- och mozzarellasallad. Till detta fick jag en röd vitkålssallad (med tranbär?), grovt bröd och en "nyttig" sötsak. Och ärthommus, hommus på gröna ärtor.

Woho vad gott det var! Blueberry är inriktade på ekologisk och naturlig mat men har också en hälsoprofil, vilket jag tycker är riktigt bra. Precis en sådan mat som vill betala för. Maten var alltså toppen, både innehållsmässigt, smakmässigt och estetiskt. Som det skall vara när det är som bäst. Jag tyckte kanske att det var lite dyrt, kostade 89 :-, utan vatten. Men luncher är ju inte jättebilliga i huvudstaden har jag märkt. Och jag kände mig väldigt nöjd när jag satt och åt i Berzeliparken då de andra lunchande kom med en påse från McD och med trist tonfisksallad. (Inte för att jag skulle äta ngt av det, men ändå...)

Här är sötsaken, tror den består av dadlar och mandlar bland annat:
De hade smoothies också som jag blev peppad på men hoppade över. Kanske nästa gång.

På tal om smoothies så uppmanas alla som någon gång besöker Sydkorea att besöka SmoothieKing. De säljer bara smoothies och i alla möjliga sorter, med vanlig mjölk, sojamjölk, med protein, ginseng osv. När vi var där tog vi en smoothie till frukost och inge mer. Mycket gott. Vi lämnade också våra visitkort i en låda, vilket vi tror innebar att vi var med i en tävling. Men vi har ännu inte hört något från SmoothieKing. Vi vann nog inte.

7 kommentarer:

Alex sa...

Libanesiska smårätter = Meze och ätes , om man är i göteborg, gärna här:
http://www.sahara.se ,recenserat här:
http://www.vegangoteborg.se/r-lyxigt.html

Vill också åka bort och äta lite 'ny' veggomat...

Hanna sa...

Allt som är från huvudstaden är min förtjänst. Ska återta den och alla mat där i höst.

UndergroundCooking sa...

En vän är i sydkorea nu, jag ska tvinga iväg henne till SmoothieKing för att beställa en take away till göteborg. mm...

Jonachi sa...

Tror att Smoothieking är ett amerikanskt företag. Finns på utvalda ställen i södra Kalifornien. Jamba Juice är mycket bättre dock, de bästa smothies i världen. ^_^

Jonachi sa...

http://www.smoothieking.com/

Annelie sa...

Aha, då vet jag vart jag skall gå när jag åker till amerikat. Jamba och SmoothieK!

Hanna, jag tycker du skall stanna i gbg och ta över maten där, annars kommer jag ju aldrig att se dig...

Emmie sa...

Oh det låter jättegott!