måndag 14 maj 2007

Spaghetti och färsås (bolognese?)

Förra veckan tror jag att jag lagade ett mål mat hemma, resten av mina måltider bestod av: 3x halvtaskig salladsbuffé på jobbet (inkl. 3 tuggor på en strimla biff de lagt i pastasalladen som fick mig att spotta och äcklas som aldrig förr!), 2x rätt trist restaurangbesök, 2x god middag hos vänner samt 1x smörgåstårta med bortpillat kött toppat med en del bortglömda mål.
Med detta i bakhuvudet tänkte jag börja den här veckan med något 'ordentligt', blev spaghetti och färssås med chili:

- En hackad lök, tre hackade vitlöksklyftor och en hackad röd chili stektes med paprikapulver i olja ett par minuter.
- Tillsatte 100gr blötlagd soyafärs och fortsatte stekningen i ytterliggare ca 5min.
- Lät detta koka ihop med en dl havregrädde, en dl vatten, en msk soya, tre msk chilisås, en msk tomatpuré, en buljongtärning samt svartpeppar, basilika och oregano i ca 10min.

Serverades med fullkornsspaghetti och toppades med 'lite' hackad bladpersilja.

3 kommentarer:

Annelie sa...

Fin bild!

Annelie sa...

Och fin mat!

Alex sa...

Och ännu godare till lunch dagen efter när allt fått stå och dra sig i en sunkig matlåda!