10st mandelpotatisar delades på mitten, 1st sötpotatis skars i lite större bitar, 1st rödlök skivades och det hela lades på en plåt. Citronolivolja, 3st pressade vitlöksklyftor och rosmarin fick bli dagens smaksättare. Stektiden blev lite konstig, först 20min på 250grader följt av eftervärme i 40min (förklaring kommer).
Sås gjordes genom att mixa 2dl sojayoghurt med 1dl bladpersilja, 1st tomat, 2msk citonsaft, salt och peppar som sedan fick vila i kylen i 30min.
Under tiden stektes 1st purjolök, 3cm squash, en halv zuccchini, 200g tofu (marinerad i soya, tacosås, salt och peppar) och 2st vitlöksklyftor tillsammans med paprikapulver. Efter ett par minuters stekning tillsattes 1dl vatten och en halv buljongtärning samt svartpeppar, det hela läts koka tills vattnet avdunstnat. Även detta fick stå på eftervärme i ca 40min då kockarna tyckte sig förtjäna var sin snabb(40min?) öl på puben tvärs över gatan. Väl hemma igen lades det hela upp tillsammans med lite roccula och avnjöts med rättvisemärkt äpplejuice och ett gammalt avsnitt simpsons.
1 kommentar:
Ciao,
Ser gott ut. Sjalv ater jag/eller smakar pa usel mat i Sevilla.
Skicka en kommentar