onsdag 28 mars 2007

Veggo-bitar och Sevilla - "Soy vegetariano"


Hälsosport heter det företag som tillverkar vegetariska Kebabbitar som jag skrivit om tidigare. De har också vegetarisk bacon och burgare, alla baserade på soja. Glutenfri och fettsnål men innehåller äggvita. Jag hittade den på Hemköp. Kebabbitarna är goda, baconbitarna smakar lite för mkt bacon för min smak (men det är ju det som är meningen så jag skall väl inte klaga) och burgarna har jag inte provat ännu.

Förra veckan spenderade jag med jobbet i Sevilla. Jag var tveksam till maten innan jag åkte då jag hört att det skulle vara kött i all spansk mat och det infriades delvis så jag är ändå rätt så nöjd med matupplevelserna. Tyvärr tog jag inte bilder på all god mat men jag åt i varje fall en fantastisk paella på La Hosteria de doña Lina. Och manchego-ost var toppen och även patatas bravas på tapas-haket. På hotellet fanns det fin frukost och den fick jag även bild på. Plus för sojamjölken!

6 kommentarer:

Emmie sa...

Burgarna är min absoluta favorit! på min affär i Lund har vi 'Kycklingbitar' också. De är hyfsat goda, ungefär som quorn. Kebaben är en hit också.

Alex sa...

Är lite nyfiken på baconen, finns det bara bitar? Har ju sett "riktiga" veg-baconstrimmlor förut, med fettränder och allt, men kanske annat bolag?

Annelie sa...

Baconen är inte i strimlor utan bara bitar... skall hålla utkik efter strimlor...

Mikael sa...

I sevilla finns det ganska mycket veg mat så länge man äter ägg och ost. Dock så var de inte så medvetna för cirka 10 års sedan då jag första gången besökte staden, men nu verkar varenda kotte förstå vad jag vill när jag är där. Har de mot förmodan nte veg brukar de kunna kasta ihopp något.

På El Corte Engles kan du dessutom hitta massor med sojaprodukter och veganostar =)

Annelie sa...

Synd att jag inte hann kolla in matutbudet på El Corte Ingles, hade varit roligt att köpt med sig en sojaost från Spanien :)
Jo, men det funkade väl ok med maten, det är nog bra som du skrev Mikael om man äter ost, rätt mkt av maten jag åt hade ost i.

En gång fick jag tonfisk fastän jag var tydlig (tyckte jag) med att jag åt vegetariskt, men det kan ju också ha ngt med min spanska att göra, den hade aldrig tidigare utövats "på riktigt" och det var över 10 år sen jag pluggade spanska ...

Belinda sa...

Välkommen till Belindas Café i centrala Göteborg.

Hela sortimentet är naturligt gluten och laktosfritt. Vi erbjuder också ägg, soja, socker och mjölprotein fria alternativ.
Med vårat julsortiment har vi har allt inför julbaket och julens festligheter. Alltifrån lussebullar till Lucia till pepparkaor av alla slag.

För vidare mer avancerad och större beställning ring 031-165 506 eller kom förbi på Eklandagatan 2 för att få igenom just ditt önskemål varor som bakelser, tårtor. Vi på Belindas glutenfria café gör det omöjliga möjligt för att just nu ska få en perfekt jul.

För mer informaton: Belindascafe@live.se Hjärtligt välkommen