söndag 18 mars 2007

Ugnsbakat med quorn


God och enkel söndagsmiddag -inspirerad av sensommarens mästerkock Gert-Inge. Klyftpotatis lades i ugnsform tillsammans med morotsstavar och auberginbitar. Grönsakerna hade marinerats kort i soja, olivolja, citron samt salt, peppar, chili och paprikakrydda. In i ugnen i 20 minuter. Vänds efter 10 för jämn färg.
Under de sista 10 minuterna som grönsakerna var inne i ugnen stekte jag quornen. För att få lite extra smak lades lite soja och tillsammans med lite råsocker på quornen under stekning. Till detta åt vi kall naturell sojayogurt med en klick mango chutney. Blev dock inte så bra på bild, ser lite ut som stekt ägg :-)

5 kommentarer:

Alex sa...

Skitsnyggt med ett vegetariskt stekt ägg, ska jag testa ngn gång! Har äntigen köpt soffa Annelie (lev. tid 2-4v), så du får redan nu inbjudan till en soffmiddag när du kommer ner till Göteborg nästa gång.

Annelie sa...

Wohu! äntligen en ny soffa! Heter soffan Annelie?

Alex sa...

Nej, bara du! Soffan heter Nanna tror jag, går i grönt.

Emmie sa...

Det ser gott ut. Ugnsrostade grönsaker är bland det enklaste och godaste man kan göra. Mums.

Gert-Inge (fadern) sa...

Kul att även en "köttätare" kan få glida med så här.