söndag 18 mars 2007
Ugnsbakat med quorn
God och enkel söndagsmiddag -inspirerad av sensommarens mästerkock Gert-Inge. Klyftpotatis lades i ugnsform tillsammans med morotsstavar och auberginbitar. Grönsakerna hade marinerats kort i soja, olivolja, citron samt salt, peppar, chili och paprikakrydda. In i ugnen i 20 minuter. Vänds efter 10 för jämn färg.
Under de sista 10 minuterna som grönsakerna var inne i ugnen stekte jag quornen. För att få lite extra smak lades lite soja och tillsammans med lite råsocker på quornen under stekning. Till detta åt vi kall naturell sojayogurt med en klick mango chutney. Blev dock inte så bra på bild, ser lite ut som stekt ägg :-)
Etiketter:
huvudrätt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Skitsnyggt med ett vegetariskt stekt ägg, ska jag testa ngn gång! Har äntigen köpt soffa Annelie (lev. tid 2-4v), så du får redan nu inbjudan till en soffmiddag när du kommer ner till Göteborg nästa gång.
Wohu! äntligen en ny soffa! Heter soffan Annelie?
Nej, bara du! Soffan heter Nanna tror jag, går i grönt.
Det ser gott ut. Ugnsrostade grönsaker är bland det enklaste och godaste man kan göra. Mums.
Kul att även en "köttätare" kan få glida med så här.
Skicka en kommentar