söndag 17 juni 2007

Potatissallad, kidneybiffar, chilisås och sparris

Organiserade Lördagsmiddagar är något som tillhör ovanligheterna i mitt liv för tillfället. Men igår, efter varit 'duktig' hela dagen med morgonjogg och altanbyggandet hos bror fanns inga krafter kvar till något annat än en relativt stillsam middag. Vi kände för något somrigt och lätt så det blev en 'fräsch' hemmagjord potatissallad, kall chilisås, kindeybönsbiffar och grillad sparris (som jag glömde bort under grillningen!).

Potatissallad (fransk?)
6 kalla kokta potatisar, med skal, skurna i bitar
1 dl hackad gräslök
1 st hackat äpple
1 dl rostade solroskärnor
Allt blandades med 1msk senap, 1msk soyayoghurt, 1dl apelsinjuice, svartpeppar och örtsalt. Klart!

Kidneybönsbiffar
1 burk kidneybönor
4cm purjolök
100g cashewnötter
1 röd chili
Allt mixades ihop med salt, peppar, grillkrydda och mjöl. Formade till biffar och stekte. Klart!

Kall chilisås
1dl sojayoghurt blandades med chiliblandningen till vikväktarnas färdgisås. Klart! (fanns bara en liten burk sojayoghurt kvar i affären så delade kryddningen med de delar av sällskapet som inte kände att de behövde äta sojayoghurt)

Serverads med grillad sparris som inte mådde bra av att grillas en kvart för länge, smaken fanns kvar men det såg inte så fantastiskt gott ut...

2 kommentarer:

Annelie sa...

Ser gott ut - tänk om jag ngn gång kunde få tummen ur och göra biffar, det skulle vara fantastiskt....

Alex sa...

Ja, vad är problemet egentligen? Mixa lite bönor och tjafs, lite mjöl för konsistensen och stek stek stek!
Min spis gick sönder igår, säkringen går så fort jag sätter på en platta, har bara ugn nu, så irriterande!