lördag 9 juni 2007

Jobbfest!

Igår eftermiddag/kväll var det äntligen dags för brak-fest för mitt jobb! Vi samlades hemma i en kollegas fantastiskt fina hus och trädgård för femkamp, mat och för att umgås. Jättekul kväll och maten var kanon!

Maten kom ifrån Kummin, ett cateringföretag här i Umeå, lägg det namnet på minnet och anlita dem om ni har möjlighet (och kolla in deras snygga logga också). Vi åt deras "spanska buffé", och eftersom vi var flera vegetarianer (eller icke-köttätare) så ersattes till exempel köttbullarna mot majskolv, så det var mycket vegetariskt på menyn. Great. Och vi drack fint ekologiskt vin och öl till maten, men jag kommer inte alls ihåg vad vinerna hette så det får jag återkomma om.

Till efterrätt hade E gjort 2 pannacotta, en med jordgubbar och en med rabarbercremé- de var helt fantastiskt goda. Och till detta serverades kaffe och vin från Stöcksjö (!). Snacka om exklusivt. Mina bilder gör inte maten rättvisa, men kolla in dem iaf. Kvällen avslutades med cykeltur hem i den ljusa sommarnatten. Norrland på sommaren är bäst.
Och nej, jag vet faktiskt inte riktigt vem som vann femkampen (lite pinsamt eftersom jag var assisterande spelledare), men jag vet att L och jag kom på delad förstaplats i kubb, och att biljardpartiet var långdraget och dramatiskt.

4 kommentarer:

Alex sa...

Ditt jobb spöar mitt så jäkla lätt! När jag frågade om vegg mat på senaste festen fick jag en undrande blick tillbaka, sen undra de om jag inte åt fisk... Har inte bilderna från Rostock men kommer ett inlägg om de tyska soppköken på måndag/tisdag.

Hannah sa...

Ja visst är Umeå underbart på sommaren! Är lite nyfiken på om du har ett bra pannacottarecept som inte innehåller gelatin på lager? Tack för en trevlig blogg. Gillar särskilt att den är Umeå(barndomsstadstad)/Göteborg(nuvarande hemstad) baserad. Keep up the good work you all!

Annelie sa...

Tack snälla för kommentaren!

Jag har tyvärr inget bra recept på pannacotta utan gelatin, jag vet att pannacottan på jobbfesten innehöll gelatin eftersom jag blev tillfrågad om det var ok innan... Men jag googlade lite och hittade den här sidan: pannacotta utan gelatin . Agar-agar kan du läsa mer om här agar agar Hör av dig om du testar!

Seitan Wörshipper sa...

Dett seers fantastik! Jag tänkkar att dett smakats mycket bra altso ;) Im trying to make my skills with sverige up ;)