måndag 11 juni 2007

G8, Rostock och tyska soppkök

Här kommer en liten rapport om den vegana matsituationen kring blockaderna av G8 mötet utanför Rostock.

Kan kanske inte säga så mycket egentligen då vi enbart spenderade 20h i en av blockaderna men vi var alla fantastiskt imponerade av vad som bjöds. Hela organisationen med frivilliga som lagade mat, gjorde mackor och bar alla förnödenheter genom ängarna fram till de vägsnuttar som var ockuperade fungerade fantastiskt bra. Kvällsmat dag1 och frukost dag2 bestod av mackor, dels en fantastisk macka med röra och någon slags linsburgare och dels en lite omixad homusmacka med sallad.
Lunchen dag2 var detsto rejälare och var en nästan helt vegan buffé med couscous, röror och bröd som bas, fanns även ett stackars paket med skinka och lite ost. Fastnande framförallt för ett pålägg som verkade vara gjort på soltorkade tomater, chili och rödlök.

Efter lunch hade vi samlat nog med kraft för att börja bege oss tillbaka till Rostock. Blev en 5km vandring i den tokheta tyska solen till närmsta stad. Även där hade man anordnat ett soppkök, denna gång serverades det ris, lite dåligt kryddad chili sin carne och bröd. Hade som tur var sparat en tysk fulöl som fick sätta lite krydda till maten.

Precis som allt annat var detta gratis men donationer var givetis välkomna. Som sagt, fantastiskt imponerad av de nätverk som arrangerade blockaderna och gjorde dem genomförbara, framförallt ur matsynpunkt!

2 kommentarer:

Annelie sa...

Har du testat att göra pålägget hemma? Det där med soltorkade tomater? Kan vi göra det på fredag annars?

Alex sa...

Inte testat men visst, vi gör ett försök, vill nog ha det lite krämigare bara, får hitta på ngn extraingrediens.