Hemma hos föräldrarna serveras det alltid grym vegmat. I helgen hade M(amma) gjort en vegetarisk variant på köttgrotta. Hon gjorde såhär:
Koka upp ett paket quornfärs (eller sojafärs) i vatten och låt koka i 10 minuter. Häll av överflödigt vatten och blanda i drygt 1 dl ströbröd. (beroende på hur blöt färsen är). Rör i 2 ägg, persilja, soltorkade tomater i strimlor, (fetost i bitar), och krydda med timjan, salt och peppar.
Häll sedan färsröran i en avlång form, exempelvis brödform och grädda i ugn, 175 grader i 50 min- 1 timme. Lägg gärna bakplåtspapper i formen, då blir det lätt att stjälpa upp quorngrottan. Servera med färskpotatis och lingonsylt för ultimat måltid! Smakar också fin-fint påföljande dag.
3 kommentarer:
Grym....det tar vi åt oss och tackar men det du och din bror som fått oss att tänka till....även vi "köttätare".
Fadern
Gud va gott det ser ut!!
Det var det också, verkligen jättegott!
Skicka en kommentar