söndag 23 september 2007

Röd tomatpesto


Det här peston är superenkel att göra, med förutsättning att du har en mixer eller matberedare. Jag gör den i matberedare.

½ dl pinjenötter eller det mer ekonomiska alternativet sötmandel
1/4 dl basilika, färsk eller fryst (lägg till andra örtkryddor om du har)
3/4 dl olivolja
5-6 soltorkade tomater
1 "puck" sojaost eller vanlig smakrik ost (mitt förslag är västerbottensost)

Mixa indrigienserna och blanda ned i varm pasta. Tillsätt till exempel sparris, körsbärstomat, tofu. Vi åt det med quorn och kronärtskocka.

3 kommentarer:

Alex sa...

Eller ät som pålägg på en skiva tofubröd... Gjorde nytt idag, är som besatt!

Emmie sa...

Jag brukar göra pesto med lite bjäst istället för ost. Det är skitgott (och billigare än att köpa sojaost)

Annelie sa...

A:Ja, bra idé, funkar alltid på macka såklart. Schysst besatthet.

E: Åh b-jäst, det var länge sen jag hade det hemma, det funkar nog också, bra förslag!