lördag 1 september 2007

Bästa mackan?

I helgen var vi på Bondens egen marknad och köpte bland annat gott bröd från Hagabagarn. Vi var tvungna att testa det med en gång. Någon gång under mackförberedelserna utvecklades det hela till "Bästa-mackan-tävling". Båda mackorna bestod av en bas av grovt Hagabröd, men innehållet skiljer.

Första bidraget har en ganska traditionell prägel, detta är den moderna köttbullemackan för den trendiga vegetarianen. Basen är en vegetarisk burgare, med senap och klassiska attrribut som rödbeta och inlagd gurka. På toppen finns de mer oortodoxa attributen såsom hummos och groddar, samt persilja.

Andra bidraget söker sig lite mer utanför landets gränser - den spännande quornmackan!Den har en botten av philadelfiaost, på detta ligger strimlade quornfileér marienerade i mango chutney, en klick hummus, lite salsa, smulad fetaost och samt sallad från Västerbotten, toppad med persilja.


Vilken är nu bäst? Jag vet att ni inte smakat dem, men vilken tror du? Rösta.
Vilken är den bästa mackan?
Den moderna köttbullemackan!
Den spännande quornmackan!
  
Free polls from Pollhost.com

2 kommentarer:

karin sa...

Men åh.. är ju massa djurrester på quornmackan, då måste jag ju rösta på köttbullemackan även fast jag inte gollar varken saltgurka eller rödbetor =) schysst blogg annars!

UndergroundCooking sa...

hahahaha! va kul att rösta! så klart köttbullemackan är godast. det är svårt att slå en sån klassiker.