fredag 7 september 2007

Bondens egen marknad!

Det var ju som sagt på Bondens marknad här förra helgen, och eftersom jag inte lagat något spännande på evigheter så tänkte jag passa på att tipsa om den. I Umeå skall den fortsätta september ut, varje lördag 10-15 enligt tjejerna på jobbet- och dom verkar ha koll.

Bondens egen marknad finns väl över hela Sverige? Hur är det i gbg Alex, Hanna?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har den i Malmö. Jag har inte varit dit än och jag hinner nog inte idag heller, det blir loppisförsäljning istället. Fast kanske nästa helg.

Anonym sa...

Här i svanesund är det "bondens marknad" varje dag, fast här kallar vi den Maritas marknad. Men nu är nästan allt uppe ur jorden förutom lite morötter som du kan få plocka när du kommer hit. (Björnbärsylten är snart klar för leverans)
Modern (Fadern)

Anonym sa...

Hej Vegalex Redaktionen. :)

Bondens marknad. hmm, de har jag sldrig hört om. här i Gbg märker man ingenting i alla fall. fast jag lever kankse i en sten.. hehe.

Annelie jag e ingen ostmänniska egentlige, men det menar jag att jag inte kan så många ostsorter.. Men jag älskar ost. Av den anledningen kan jag inte hoppa att äta osten. De är helt enkelt för gott. Och då jag faktiskt inte är veg pga etiska skäl utan främst av äckelfakorn så fortsätter jag äta mejeriprodukter. Men klart att jag betydligt mer än andra också värnar om en god djurhållning, aja den diskutionen sk ajag inte gå in på..

JAg vet inte var du bor annelie, Men Här i gbg finns det framförallt två bra ställen att gå till om man vill ha vegostar.. Ica focus i gårda och Ekostore. Deras kunskap är så hög och utbudet så stort att de faktiskt kan hjälpa en där.. PÅ Ekostore hittade jag till och med parmesan med veglöpe, vilket tydligen är ganska ovandligt..

Men om man bara vill ha en vanlig ost hemma så finns det en som finns i nästan alla butiker man kan titta efter.. och det är Ostkompaniets ekologiska kravmärkta hushållsost..
Ganska billig också och jäkligt god allroundost.. Se denna länken..
http://www.ostkompaniet.se/vara_ostar_storhushall_allround.asp
Men ta inte fel nu. Där är någon liknande som inte är vegetabilisk som också heter hushållsost.. Men du hittar en bild på den sidan, där står också innehållsförtäckning vegetabiliskt ostenzym eller vegetabilisk koagulant..

Lycka till

Alex sa...

ronny; tänker inte ge mig in i ost-träsket, det får annelie ta hand om, men ett kort svar på bondens marknad som tydligen finns i göteborg, två gånger i veckan till och med, jag har givetvis missat det totalt men ska göra ett försök nu i helgen.

Bondens egen Marknad i Haga
Alla lördagar (12 stycken) mellan 5 aug - 21 okt
klockan 10.00 - 14.00.

Bondens egen Marknad på Kungstorget
Alla fredagar (4 st) i september
klockan 9.00-14.00

Annelie sa...

Tack för tipset Ronny! Jag bor i umeå, och jag skall höra efter hur det ligger till med kunskapen om ost i min butik.

Ica focus i gårda är grymt :)

Anonym sa...

If you suffer from hair loss, hair implants may be one way to help you.
[url=http://www.hair-restoration-surgery.com/]transplants hair[/url]