söndag 15 juli 2007

Tofuburgare

Det här är, kan jag nästan lova, inte en rätt man skall använda för att försöka vinna över köttätare till den rätta sidan. Det är dock tokenkelt, billigt (fultofu 26kr/kg),nyttigt (bortsett från mitt brödval) och väldigt snabblagat. Tofuburgare alltså.Bäst är förstås att marinera tofun lite, men om man som jag har bråttom för det mesta får man nöja sig med att steka tofubitarna i kryddor.
Skär upp tofun i cm tjocka bitar, krydda med soya, chilipulver, paprikapulver, svartpeppar, grillkrydda och stek i olja ett par minuter på varje sida.
Servera mellan brödskivor tillsammans med t.ex. mosad avokado, tacosås, gurka, tomat och lök.

5 kommentarer:

Annelie sa...

haha nä det kanske det inte är, men det ser ändå rätt gott ut....

björn sa...

snabbt och gott! om man däremot vill ragga veganer kan man ju mosa ihop tofun med lite mjöl och kanske stekt lök och forma till biffar, supersweet!

Alex sa...

Ska helt klart ge det ett försök, intressant att jag faktiskt aldrig har mixat tofu och gjort biffar de senaste tio åren, illa! Frågan man kanske även bör ställa är: Vad är egentligen bästa veggoraggarmaten?

UndergroundCooking sa...

Bästa veggoraggarmaten tror jag är med en liten touch av lyx, typ smördegsinbakad sparris med dillsås och färskpotatis. Om inte annat så är det fantastiskt gott iaf. :)

Annelie sa...

Min bästa vegoraggarmat är nog hemmagjord tomatpesto & pasta, enkelt och inga konstigheter. Och med Alex svartabönburgare till. (Men då måste ju Alex vara med och göra dom, vet inte om det är "min" raggarmat då?)

Annars talar ju mycket för lyx i raggarsammanhang som UC säger...