måndag 30 juli 2007

Mojo colorado med kanarisk potatis

Nej, namnet på den här middaden har jag inte hittat på själv, inte heller har jag ändrat något i utförandet, allt är hämtat från boken 'det vegetariska köket: den goda gröna maten från hela världen'. En trevlig kokbok där de flesta av världens hörn faktiskt är representerade. En av de bästa sakerna med boken är att flertalet av de lakto-vegetariska recepten avslutas med tips för hur man veganiserar rätterna.Kanarisk potatis: Förstår inte riktigt vad som är så 'Kanariskt' med det här men men... 1kg små tvättade potatisar steks i ugnen med olivolja och salt tills de är färdiga.
Mojo colorado: Koka två potatisar, mixa dessa tillsammans med två vitlöksklyftor, en röd chili, två tsk paprikapulver, en tsk spiskummin, en tsk oregano, två tsk vinäger, tre msk olivolja och en dl hett vatten.

Serverade med lite sallad och färdigfalafel och blev glatt överraskad, testa!

9 kommentarer:

Annelie sa...

Skall försöka prova i helgen!

Alex sa...

Ja, gör det, och så kan du ta en snyggare bild och ersätta min! Passa dig för vitlöken bara, jag tog två STORA klyftor och va tvungen att andas bort från folk på jobbet hela nästföljande dag!

Kristina Eriksson sa...

Ser jättegott ut, tänk vad potatis är användbart.

Jas sa...

Var ju länge sen du skrev, men kände mig tvungen iaf. Jag har bott på kanarieöarna ett tag, o det där är inte kanarisk potatis (även om det är gott ändå :)).

Kanarisk potatis är små potatisar, kokta m skal. När potatisen är färdig, häller man av nästan allt vatten, strör över ett lager grovsalt, och lägger en duk på. Sen läter man det stå en stund. Potatisskalen blir alldeles skrynkliga och krispiga, med mycket sälta.
Dessa äts med en mojo colorado, som ska vara sanslöst stark. Receptet på den här mojon ser snarlik ut, men jag har för mig att det ska vara tomater i också.

Alex sa...

Alla kommentarer är bra kommentarer, hur sena de än är!

Jag skyller givetvis ifån mig och lägger skulden gällande mina icke-kanariska potatisar på kokboken jag använde samt det faktum att jag aldrig varit på en kanarieö.

Dock känner jag mig nu tvungen att göra 'äkta' kanariska potatisar snarast. Tack för infon/receptet!

Jas sa...

Ja, jag menade ju givetvis att boken informerade fel. Tänkte mest på att du undrade vad som var så kanariskt med receptet :).

Lycka till, de är jättegoda!

Matblogg.se sa...

Här är ett recept på Mojo Verde + Papas Arugadas (kanarisk potatis)

Matblogg.se sa...

Nehep. Den tillät inte länkar. Sök på Mojo Verde på matblogg.se och scrolla ner lite så finner du det hela.

Fröken fräken sa...

Jag kan berätta något som du inte vet! Potatisarna ska inte tillagas i ugn! De skall saltkokas. Små potatisar med skal, mycket havssalt och vatten. Efter kokningen skall du hälla bort vattnet och snabbt lägga tillbaka potatisen i kastrullen och lägga över en handduk som får ligga en stund. Nu blir potatisarna vita och extra goda. Det du!!!