torsdag 19 juli 2007

Slät grönsakssoppa

De senaste dagarna har vi inte lagat någon särskilt kul mat, det har mest blivit snabba rätter, smoothies, sallader osv. Inget att blogga om. Förutom soppan! U gjorde en slät grönsakssoppa i veckan som var jättegod och nyttig. När vi åt den så diskuterade vi om man inte kunde öppna ett sopphak här i stan, och det säger väl en del om vad vi tyckte om resultatet =) Du gör soppan genom att mixa ihop 2 röror, såhär:

Röra 1:
2 morötter (färska)
1 pkt tomatkross
1 näve sojabönor

Röra 2:
2 dl röda linser (kokta)
3 dl broccoli
1 pkt tomatkross
1 näve mixade grönsaker

+ valfri pasta

Mixa de 2 rörorna separat och häll sedan ner dem i soppkastrullen och låt puttra ihop. Krydda med persilja, basilika, oregano (från balkongen), vitlökspeppar och örtsalt. För att göra soppan matigare, häll avslutningsvis ner pastan och låt den ligga och dra sig ett kort tag. Servera med bröd och eventuellt en klick sojayogurt!

3 kommentarer:

Alex sa...

Vad va grejen med två röror? Rester eller? Kryddades det inte ngt? Blev väldigt soppsugen nu, kanske bli kvällens höjdpunkt...

Annelie sa...

jo det gjorde det ju: Krydda med persilja, basilika, oregano (från balkongen), vitökspeppar och örtsalt.

Grejen med två röror var ingen alls, fick bara inte plats med allt i mixern. Men det blev väldigt fint att göra två, en blev väldigt grön och en väldigt röd.

Alex sa...

jaha, du menar man ska läsa hela inlägget för att se kryddningen?