onsdag 1 augusti 2007

Kycklingcurry, the veg way

Har haft en burk med 'mock chicken' ståendes i över ett år och fick för mig att idag var det nog dags att göra något åt spektaklet. Funderade lite snabbt över om den fortfarande var ok att äta, men bäst före datumen hade tydligen ett par år till på sig och när jag öppnade och hällde ut innehållet förstod jag varför, ut kom en slemhög med konserveringsmedel och glutenbitar. Vidrigt! Enda alternativet, enligt mig, var att steka upp de sköljda bitarna i rejält med kryddor, så det fick bli något som liknar, och definitivt smakar, curry.

En burk 'mock chicken' bitar stekes tillsammans med en hackad lök, en hackad röd paprika, 3 hackade vitlöksklyftor, chilipulver och rikligt med valfri curryblandning.
Fick därefter koka ihop med 1dl havregrädde, 1dl vatten, en halv buljongtärning, salt, peppar, chilisås och citronsaft i ca10min. Serverade med ris, lite grönt samt en linsröra. Kommer inte ihåg vad min linsröra innehåller med testa Sara på veganvrak's linsröra, ser grymt god ut, finns här.

4 kommentarer:

Annelie sa...

Ser gott ut!

urban vegan sa...

YUM!

Emmie sa...

Var det gott? Jag har två burkar fejkkött hemma, pork och kyckling. Hitills har jag varit alldeles för rädd för att öppna dem.

Alex sa...

ja, blev faktiskt överraskad över att smaken blev så bra men tanke på min reaktion när slemklumpen segade sig ur burken! men är väl lite grejen med curry, att dölja smaken av allt annat! va väldigt nöjd med koncistensen på kycklingbitarna.