lördag 23 februari 2008

Kall spenatsås

Det här är så enkelt att det knappt behöver nämnas men den fantstiskt vackra gröna färgen som den här kalla spenatsåsen uppvisade gör att jag tänker skriva om den ändå. Tycker inte att fotot gör såsen rättvis för i verkligheten nästan lös det av fräschet kring den. Nu överdriver jag kanske lite men snygg och god var den!

Kall spenatsås:
Ta en näve färsk spenat, kör den i mixer eller blender tillsammans med 0,5dl havregrädde, 1msk chilisås, 1msk citronsaft, en klyfta vitlök, örtsalt och vitpeppar. Klart.

Jag serverade den tillsammans med pasta och stekta grönsaker.

2 kommentarer:

Frida sa...

mmm... spenaaat! Måste testa detta snart!

Annelie sa...

Jag gjorde den här i veckan, fast varm och med fryst spenat (det var därför jag tänkte det var klokt att göra den varm). Blev jättegod...