måndag 11 februari 2008

Frukost del 1 och 2

Frukost är inte riktigt min grej, tyvärr. Vanliga dagar äter jag homusmackor framför datorn på jobbet och det är väl rätt illa ur många perspektiv, men så har det nästan alltid varit. Jag skulle ju kunna skylla på en traumatiskt barndom men det vore ju att ljuga så jag låter nog bli. Hur som helst, den här helgen har varit aningen intressantare rent frukostmässigt och den har än en gång gått i engelsk anda. Lördagens tanke var att äta en löparfrukost med engelskt tema då jag tänkte springa ett långpass på dagen, frukost var fantastisk men löpningen gick det sådär med.Del 1, Engelsk löparfrukost:
Vita bönor i tomatsås, en burk kokades upp tillsammans med en halv tärning grönsaksbuljong, timjan och rosmarin. Potatisklyftor kryddades med paprika, rosmarin, salt och peppar. Tomat, sojakorv och purjolök stektes i olja och kryddades med lite salt, peppar och grillkrydda. Till detta serverades homusmackor, juice och en shake på sojamjölk, banan, havregryn, linfröolja och frusna björnbär.

Söndagens frukost gick i en lite slitnare anda, inmundigades lite senare och lite långsammare men smakade fantasiskt gott och bestod av den godaste scrambled tofu jag någonsin ätit! Del 2, Scrambled tofu på bröd
Jag har tyvärr ingen aning hur mycket av de olika kryddorna som användes den här morgonen, men måste än en gång säga att det blev fantastiskt gott!
Ett paket tofu (kung markattas naturella) stektes med två finhackade lökar och pressad vitlök. Fick koka ihop med lite vatten och kryddades sedan med citron, äppelcidervinäger, cayennepeppar, tomatpuré, soya, vitpeppar och örtsalt. Efter en stund klipptes lite soltorkad tomat ner och det fick dra sig ett par minuter. Serverades på en macka med honmusgrund och toppades med sojayoghurt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad hungrig man blir när man läser denna underbara blogg!:)

Alex sa...

Tack!

UndergroundCooking sa...

så där ska en frukost se ut! helt i min smak. vita bönor, toast och korv är fanimej det bästa man kan äta till frukost. näst bäst är nog scrambled tofu. 2 fullträffar - nu blev jag hungrig!

Annelie sa...

Scrambled tofu var riktigt gott, gjorde det till frukost idag. Jag "pimpade" min tofu med lite havregrädde också, det blev bra det med!