'Sista sommardagen', 'nu är hösten här'. Media verkade rätt övertygade om att nu var det slut på det roliga för i år, det som inte ens fått börja, i alla fall inte här i Göteborg. Vad passar bättre att inviga den mörka delen av året med om inte soppa? Sagt och gjort, gjorde en modifikation på en förrätt från nyårsmiddagen 2005. Då kallades den för en 'gyllengul indonesisk morotssoppa', nu såg det lite väl grått och sörjigt ut för att få något speciellt namn, så jag kallar det helt enkelt, som synes i titeln för: '
Soppa med morot, kokosmjölk och belugalinser'.
- Stek 6st morötter skurna i slantar i ca5min tillsammans med en halv lök, 2st klyftor vitlök, 2cm riven ingefära och lite chilipulver.
- Koka samtidigt upp 2dl belugalinser i ca20min.
- Tillsätt en burk kokosmjölk och lika mycket grönsaksbuljong, låt koka ca10min.
- Krydda med limesaft, salt och peppar.
- Mixa soppdelen med en stavmixer så den blir lite lagom slät.
- Tillsätt de kokta linserna och låt dra ihop sig en stund.
Serveras med fördel med en liten klick sojayoghurt och en avocadomacka med tomat och örtsalt!
4 kommentarer:
Det ser verkligen jättegott ut. Vi käkade soppa igår men jag ska definitivt prova det här nån gång snart.
Najs blogg. fi fan va god den vegitariska smörgåstårtan ser ut. Sen va de jäkligt intressant med majonäsen. Viste inte att man kunde knåpa ihop själv.
Jag har köpt äggfri majonäs förr men den e inte så god..
Dock funkar den i matlagning..
/
Det var en jättegod soppa! Prövade den nu ikväll.
Jag har gjort din soppa o la till lite gurkmeja. En av de godaste soppor jag gjort. Tusen tack för härlig inspiration!!!
Skicka en kommentar