Efter att ha jobbat från 07.45 till 04.15 under fredagen åtgärdades bristen på energi och glädje med ett fantastiskt halvprivat burgarkalas och en galopp!
Burgaren bestod av en burk kidneybönor, 100g cashewnötter, en halv rödlök, en halv purjolök, örtsalt, peppar, paprikapulver, chilisås och lite mjöl.
Serverades med grovt hamburgebröd, färsk gucka, rödlök, gurka, tomat och sojayoghurt!
Underbart!
7 kommentarer:
Den ser helt fantastisk ut! Låter som en jkligt jobbig andra dag på jobbet...
En galopp?
Galopp = ett vinglas med öl
Men inget vin?
Nepp, inget vin alls. För illustration, se bilden här bredvid!
Jag gjorde precis denna burgare. Heliga Hitlers moder i himlen vad gott det blev!
Några mentala noteringar till mig själv inför nästa gång:
1. Ta mer örtsalt och peppar. Smaken trubbas av lite vid stekningen.
2. Ha lägre stekvärme (5 av 9, kanske). Burgarna blev snabbt småbrända.
3. Spara något riktigt grovt i smeten. Kanske nötter? Det blev nästan för jämn konsistens.
4. Servera burgarna riktigt varma, det blir stor skillnad i smaken.
5. Burgarna blir nästan för fina för att försvinna bland en massa klassiska hamburgaringredienser (Eldorado XL hamburgerbröd, t.ex).
Jag och min sambo gjorde dessa idag - verkligen jättegoda! Fattigtips: Har man inte chilisås går det mycket bra att använda eldorados sweet and sour sås också. Ja, så lodis var vi, och det var mycket gott!
Tack och hej
Skicka en kommentar