tisdag 9 juni 2009

Bruschetta

Det här var lättare att göra än vad man tror. Böncremén var en hit! Men som en vis ung man en gång sa till mig: -"Allt blir gott med parmesan!". Och det är ju sant.

Till 4 personer behöver du:
20 körsbärstomater
½ dl parmesanost
1 burk stora vita bönor
½ dl naturell yogurt
1 vitlöksklyfta
basilika, persilja

ciabattabröd

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och strö över den rivna parmesan. Grädda 15 min mitt i ugnen tills de fått färg. Mixa bönorna med yoghurt och pressad vitlök. Skär ciabattorna i skivor och rosta dem lätt i ugnen. Bred på bönkrämen och toppa med tomater. Strö över hackad basilika och persilja

Passar fint som förrätt eller till soppa till exempel.

1 kommentar:

Anders sa...

Låter ju inte så dumt, får man prova någongång