- Blanda ihop 2dl rent vetegluten, 1dl sojamjöl, 1dl havregryn, timjan, salt, peppar och lökpulver.
- Tillsätt sedan 1msk sojasås, 2msk chlisås, 1dl kokt sojagranulat och tillräckligt med vatten för att det ska bli en lättarbetad smet som går att göra burgare med.
- Forma till valfri mängd burgare och lägg i en ugnsfast form. Häll över buljong så att det räcker upp till ungefär hälften på burgarna.
- Låt stå i ugnen på 225 grader i ca15min, vänd på burgarna och in i ugnen i ca15min till.
Jag serverade burgarna i bröd tillsammans med homus och grönsaker. Hade även klyftpotatis och linsröra som tillbehör.
4 kommentarer:
Du glömde ju det viktigaste: hur blev dom?
Det blev väldigt bra koncistens, rätt köttiga skulle jag säga. Smaken var bra, de var verkligen goda, men tror man ska våga ha lite mer kryddor än vad jag hade, var ju iofs bara första gången jag gjorde. Kommer helt klart bli en hit på sommarens grillningar!
Jag visste inte ens att man kunde göra seitanburgare själv... De färdigköpta har oftast för lite rökt smak kan jag tycka, så det blir ju perfekt att göra egna som man själv kan smaksätta!
åh, jag hade inte tänkt på att man inte behöver gör så stora mängder seitan, det går ju bra med små burgare. smart, tack för tipset:)
Skicka en kommentar