torsdag 8 maj 2008

Halloumiost i Berlin

Valborg och första maj spenderades i spännande Berlin. Matupplevelserna därifrån var högt över förväntan- nog finns det cürry-würst och kebab i varje gathörn men också mycket vegetariskt och utbudet av "biologisk" mat är gott, mycket bättre än i Sverige. För att inte tala om brödet. Tyskarna kan sitt brot!

I Berlin, missa inte stadsdelen Kreuzberg och mysiga Friedrichshain. I Friedrichshain finns det ett mysigt litet snabbmatställe, Tigris (Simon dach strasse 11), där du kan äta rullar med stekt halloumiost och grönsaker till en billig peng. På tvärgatan finns också ett muffinsställe som serverar vegan-muffins :-) Missa inte! (Kolla efter en rosa cupcake-skylt)Och bagels... bagels är inte det första jag tänker på när jag tänker på Berlin, men det är väl värt att åka till Potzdammer plaz enbart för dessa bagels. Bagelsstället heter Salomon bagels och ligger inne i ett större köpcenter, nära Sony center.

3 kommentarer:

ann-lou sa...

Har planer på att ta mig ner till Berlin senare i sommar och ska i sånna fall definitivt ta med dina tips! :D

M sa...

Berlin (og Tyskland generelt) er jo kjempebra når det gjelder veggismat (og helt fantastisk i forhold til det man er vant til her i Norge... ;o)

Takk for tipsene!

Anonym sa...

oh! jag som var vid det där muffinsstället för inte alls längesedan och enbart stod och dregglade utan att fatta att det var veganskt! jag bara måste tillbaka.