söndag 18 maj 2008

Svart chiligryta.

Här är min post-Göteborgsvarvet lunch. Var meningen att den 'svarta' grytan skulle bli så mörk som möjligt men blev väl mest lite brunaktigt. Gott var det hur som och den åts tillsammans med träningsvärk, höftsmärtor och en del stolthet efter gårdagens bravad!

Ett problem med att göra recept på chiligrytor är just själva chilidelen då styrkan man eftersöker ju är (precis som allt annat!) extremt individuell...
Svart/mörk chiligryta:
- Hacka en aubergine, fem champinjoner och en halv lök. Stek tills det börjar bli mjukt och krydda med paprika, peppar och grillkrydda.
- Tillsätt 2dl svarta bönor och chili efter smak (jag använde en blandning av chilisås, chilipeppar och indiska mangopickles), låt steka någon minut till.
- Häll på 1dl havregrädde (varför inte ICA's 'nya' ekoglogiska?), 2dl vatten och sojasås.
- Salta och smaka av, tillsätt mer chili om det behövs.
- Servera med råris och eventuellt lite sojayoghurt.

Inga kommentarer: