Dessa muffins har jag gjort två gånger hittills. Ta inte för mycket päron, då kan de bli lite degiga, annars är de fina. Blir lite sådär fint knapriga på kanterna av mandeln, prova!
1 dl vetemjöl special
1 dl dinkelmjöl
½ dl havregryn
1 dl råsocker
1 ½ -2 dl mald mandel
2 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
3 dl havremjölk
2 mindre päron eller 1 stort
Blanda mjöl, gryn, mandel , socker och bakpulver i en bunke. Häll sedan i olja och mjölk och rör om tills det blandats väl.
Tärna päronen och lägg i 12 st formar. Häll i smeten och grädda i ugn, 225 grader ca 25 minuter.
Jag har utgått från ett recept i boken Dagens muffins men gjort mina lite mer hälsosammare :)
Snart ska jag testa dessa: http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=779
3 kommentarer:
Gottegris
Fadern
De ser jättegoda ut!
>Vi testa den igår....jättegott.
Fadern
Skicka en kommentar