onsdag 17 oktober 2007

Päron och mandelmuffins

Dessa muffins har jag gjort två gånger hittills. Ta inte för mycket päron, då kan de bli lite degiga, annars är de fina. Blir lite sådär fint knapriga på kanterna av mandeln, prova!

1 dl vetemjöl special
1 dl dinkelmjöl
½ dl havregryn
1 dl råsocker
1 ½ -2 dl mald mandel
2 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
3 dl havremjölk
2 mindre päron eller 1 stort

Blanda mjöl, gryn, mandel , socker och bakpulver i en bunke. Häll sedan i olja och mjölk och rör om tills det blandats väl.
Tärna päronen och lägg i 12 st formar. Häll i smeten och grädda i ugn, 225 grader ca 25 minuter.

Jag har utgått från ett recept i boken Dagens muffins men gjort mina lite mer hälsosammare :)
Snart ska jag testa dessa: http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=779

3 kommentarer:

Anonym sa...

Gottegris

Fadern

Emmie sa...

De ser jättegoda ut!

Anonym sa...

>Vi testa den igår....jättegott.
Fadern