söndag 3 januari 2010

"Grekisk" lasange


Lasange
Originally uploaded by evannelie
Denna smarriga och enkla lasange svängde jag ihop på den andra dagen av 2010.

Färssås:
1 gul lök
1 rödlök
Färs- quourn eller soja
½ buljongtärning
1 pkt krossade tomater
salt, peppar, tabasco, paprikakrydda, basilika (3 frysta msk)
persilja
1 msk socker

Stek löken i några minuter i din favoritolja. Häll sedan i färsen och bryn. Smula ner krossade tomater. Krydda efter smak och häll i socker. Låt puttra i pannan medan du gör ostsåsen.

Ostsås:
2 dl havregrädde (matlagnings)
2 dl ost eller ostersättning
redning

Värm grädden och häll i redning till det tjocknar till en sås. Smält i osten eller smaksätt med b-jäst som alternativ till ost.

Topping:
2 dl grekisk yoghurt
200 g fetaost
(1 ägg)

Smula fetaosten och blanda med yoghurt och eventuellt ägg.

Varva färssåsen med ostsåsen och lasangeplattorna. Grädda i ugn 225 grader i ca 25 min. Servera!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström.
Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena