Att få till den ultimata pumpasoppan är inte helt lätt upptäckte vi här hemma efter ett antal försök. Som förebild hade vi soppan som serverades på Still thoughts och Pure Lotus på sommarens Kinaresa. Riktigt där är vi inte ännu, men här är en god variant, väldigt fin och len i smaken:
ca 1 kg pumpa
1 röd lök
1/2 grönsaksbuljongtärning
rapsolja
2 dl havregrädde
Tag bort pumpafröna och hacka pumpan i mindre tärningar. Hacka och stek löken i 2 msk rapsolja i en djup kastrull. Lägg pumpatärningarna i kastrullen och fyll i vatten så att det täcker pumpan. Smula ner buljongtärningen och låt koka tills pumpan är riktigt mjuk. Tar ungefär mellan 10-15 minuter.
Mixa sedan soppan ordentligt så att den inte har några bitar alls. Häll sedan i grädden och värm på. Soppan ska vara ganska tjock, så häll i lite maizena om den är för tunn.
Och är du i Beijing så vore det ett brott mot matlagen att missa någon av dessa restauranger! :)
4 kommentarer:
Äntligen ett inlägg!
Nice med pumpa soppa!
ja den var verkligen tokgod :)
Jag har aldrig ätit pumpasuppe - jag kan inte vänta till nästa säsong! Ooooooj vad jag ska samla på mig recept att prova på när tiden är kommen! (vilken årstid är dom billigast? Visst är det hösten? (damn...))
Skicka en kommentar