Botten
Smula 12 digistivekex.
Smält 75 g smör och blanda med kexen.
Tryck ut botten i en löstagbar form, ca 25 cm i diamter. Ställ i kallt. Sätt på ugnen på 175 grader.
Fyllningen
600 g bredbar naturell sojaost (jag använde tofulines).
200g silkestofu
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
½ dl vetemjöl
4 ägg
salt
Ev 3 msk citron
Blanda ost, tofu med socker, vaniljsocker, mjöl och salt. Tillsätt äggen ett i sänder och blanda väl. Du behöver inte använda någon elvisp utan det går bra att blanda för hand. Smaksätt eventuellt med citron.
Häll sedan blandningen i formen och grädda i ugn i ungefär 50 minuter. Kakan kommer inte stelna i ugnen utan kommer vara mjuk. Ställ kakan kallt - nu stelnar fyllningen.
Servera med färsk frukt eller blåbärstäcke!
Blåbärstäcke
Ca 2 dl blåbär
Koka samman 2 dl frusna eller färska blåbär med ½ dl vatten blandat med ½ msk potatismjöl. Häll på den stelnade cheesecaken. Servera!
1 kommentar:
Kan vi lägga till den här till daten jag föreslog på föregående inlägg?
Skicka en kommentar