I söndags var jag som vanligt hos P och J och kollade på film, förutom vitt vin bjöds det även kvällen till ära på lasagne. Jag gör inte lasagne så ofta men P's lasagne med quornfärs fick mig att bli lite peppad. När jag i onsdags skolkade från min kvällskurs på GU så bestämde jag mig för att följa i P's fotspår. Resultatet blev en riktigt god lasagne med kantareller, svarta bönor och ostsubstitut baserad på tofu och cashewnötter.
Lasagne med kantareller och tofu/ cashewtopping:
Röra:
1 hackad gul lök
1 burk svarta bönor
3dl kantareller, hackade om det behövs
2dl grönsaksbuljong
1 burk/tetra krossade tomater
salt
peppar
basilika
oregano
chilisås
Stek löken, tillsätt kantareller och stek en stund till, häll på resten och låt koka ihop till en fin röra
Ostsubstitut/Bechamel - tofu/cashewtopping:
3dl sojamjölk
250gr tofu
2dl cashewnötter
salt
peppar
Blanda allt i mixer till en fin lite trögflytande massa.
Mixa lasagneplattor - röra - topping i en form, börja och sluta hur du vill och känner för det. Jag började med lasagneplattor och avslutade med tofu/cashewtopping, den stelnar på ett trevligt sätt när den ligger längst upp och det tycker jag om. In i ugnen 30-40min på 225grader.
Jag tror dock att jag kryddade lite dåligt när jag gjorde min lasagne, hade hoppats det skulle bli mer smak av kantarellerna men jag hade nog måttat lite dåligt där...
4 kommentarer:
Testat med färsk pasta????
Fadern
Fint med cashew och kantareller! Toppingen ser schysst tight och maffig ut! Tål att testas. Välkommen också till Veganbidraget, en färsking i veganbloggvärlden, som ni hittar på http://veganbidraget.blogspot.com
Peace out!
Färsk pasta låter lite borgerligt käre far men ska ha det i åtanke nästa gång jag tar ett lasagne beslut!
Vad gott det ser ut!!
Skicka en kommentar