söndag 2 januari 2011

Trött på Jul och Nyårsmat? Ät burgare!

Var och hälsade på A/U/J i Umeå och lagade grymma burgare, hade det inte varit så att det var 16h resa upp och 20h resa hem igen så kanske det kunde bli en vana, både burgarna och resan..Men ska hälsa på oftare A, lovar!

Burgarna tycker jag nog är alldeles perfekt såhär i efterdyningarna av Jul och Nyår, eller kanske till en framtida burgar-fest, en av de bästa tema-festerna om du frågar mig..

Har förresten varit inblandad i en del diskussioner på senaste om ett ämne jag egentligen vet väldigt lite om, barnuppfostran.. Ska ens barn äta veggo-mat (JA!), ska man försöka uppfostra sina barn bortom stereotypa roller (JA!) osv osv.. det hela grundar sig rätt mkt i ett försvar av LEGO inläggs-serien på bloggen "Just nu", sista (och bästa) inlägget finns att läsa här http://hellohf.wordpress.com/2010/12/27/760/ och jag rekommenderar absolut att ni tar en titt.

Så, till burgarna, har skrivit om liknande recept förut men inget fel i att upprepa sig lite.

1 burk avrunna svarta bönor
1 burk avrunna sojabönor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1dl havregryn
1dl vetemjöl
0.5dl olivolja
salt
peppar
valfria kryddor, mkt kryddor, kör på massa örter eller chili, spiskummin, paprika eller curry, vad du känner för helt enkelt, men som sagt, mkt kryddor..

Mixa allt grovt för att få lite tuggmotstånd, se till att få en "bra" konsistens, inte rinning/blöt men samtidigt inte så torr att de inte går att forma biffar.

Stek i smör. Ät mellan bröd med avocado, sallad, gurka, tomat, lök, sojayoghurt, tacosås!

4 kommentarer:

Annelie sa...

Aaaaaah världens godaste burgare! Svarta bönor är inköpta, kanske blir det burgarfest redan imorgon!?

Ser redan fram emot nästa besök, då med ännu mera matäventyr!

Anna Dahlqvist sa...

Hej!
Jag sysslar med förberedelser för den vegetariska matmässan Bra Mat i Göteborg, och letar runt efter fina bilder som vi skulle kunna få använda till hemsida, facebooksida och kanske något annat för Bra Mat-mässan (www.bramatmassan.se). Jag tycker bland annat din burgarbild var väldigt fin. Skulle du vara intresserade av att bidra med någon/några av dina finaste matbilder? Vi har mycket grönt nu, så lite färg som uppväger det vore bra. Skicka i så fall gärna några bilder till info@bramatmassan.se. Vi skulle bli väldigt tacksamma!

Gustav, Jävligt gott sa...

Det här såg ju grymt gott ut. Har letat efter bra burgarrecept ganska länge och tycks själv aldrig få till något jag blir riktigt nöjd med. Det här ska jag absolut spara och testa i sommar.

Schysst blogg annars, ganska ont om andra aktiva och bra vegetariska bloggar där ute tycker jag. Keep it up så kommer jag tebaks!

/Gustav
Jävligtgott.se

Madelene sa...

ååhh gött! :)