tisdag 12 oktober 2010

Müsligröt


Vi har ofta en burk med hemmagjord müsliblandning och en annan med färdig grynblandning till gröt hemma, för att snabbt kunna fixa frukost. Ett trevlig misstag gjorde att dagens gröt gjordes av sista slatten av müsliblandningen + kompletterande havregryn istället för grötblandningen. Resultatet blev strålande - en lite knaprigare fruktgröt. Så nu har den nya grötblandningen uppdaterats med både det ena och det andra. Grötblandningen innehåller:

1 del mannagryn
1 del rågflingor
3 delar havregryn
1/4 del krossade linfrön
1/4 del hela linfrön
1/4 del solrosfrön
1/4 del pumpafrön
1/4 del sesamfrön
Lite nyponmjöl
Salt och kanske även socker efter smak.

Gott är att blanda i frysta blåbär när du kokat klart gröten, annars är äppelmos en hit. Och till detta lite havremjölk. Vill du att gröten ska vara lite krämigare, koka med havremjölk istället för vatten.

5 kommentarer:

Alex sa...

Ni är så jäkliga duktiga! Annat än min homus-macka på kontoret varje dag.. :)

Kaia sa...

När jag testade gröt gjord på mjölk (soya, etc) och med honung och frysta blåbär i upptäckte jag att jag faktiskt gillar gröt.

Fast alla jag säger det till tycker att jag är konstig som tar sött istället för salt i gröten...

Bra blogg förresten, ny läsare här!

Annelie sa...

Tack Kaia!
Och jag tycker inte alls du är konstig som gillar sött :)

Jo Alex, vi äter aldrig hommusmacka på jobbet, men det är nog främst för att det inte finns ngn att köpa på vägen.

Johanna Veganisera sa...

Schysst gröt! :D

Johanna Veganisera sa...

P.S. Ni är utmanade av mig dessutom! Kolla in http://veganisera.wordpress.com/2010/11/24/utmaning/