torsdag 30 september 2010

Pumpapuré och skipperstrimlor

Förra veckans grönsakslåda innehöll en stor fin och nästan lysande orange pumpa som stått mitt framför ögonen och gäckat mig varje gång jag öppnat kylskåpsdörren. Lite nedanför har det legat spetskål som fick gå vidare till de sälla jaktmarkerna då jag faktiskt inte kommer på hur jag ska kunna göra något gott med den...

Puré is da shit just nu så pumpan fick förvandlas till världens enklaste (men inte snabbaste) pumpapuré. Hittade även Anna Skippers biff-strimlor på Maxi för ett par veckor sedan som jag inte använt så de fick göra pumpan sällskap på tallriken.

Pumpapuré. Dela pumpan på mitten, kärna ur den, ställ på en oljad form med den skurna sidan nedåt och in i ugnen på 175grader i 40min. Ta ur köttet, blanda med 1msk olja, 3msk sojagrädde, salt, peppar och eventuellt lite vatten för att få en bättre konsistens. Enkelt och gott..

Jag åt det med lite klassiskt ugnsrostade potatisklyftor med massa vitlök samt lite uppstekta Anna Skipper biffstrimlor, de var lite läskiga och köttiga men helt vegana och goda!

Ett par glas rött till var inte heller fel...

3 kommentarer:

Annelie sa...

Nice. Pumpafest!

Alex sa...

Yes yes, vardagsfest!

MP sa...

Slänga spetskål! Jag som letat efter spetskål de senaste veckorna! Det enda man behöver göra är att ånga kålen i ett durkslag och sedan äta med smör och salt. Mums! Tack ändå för en bra veg-blogg. Försöker få bättre veg-vardag...