måndag 23 augusti 2010

Matigaste Tabboulehn (i Berlin..)

Jag spenderar för tillfället en vecka i Berlin av lite olika anledningar och äter jäkligt gott mest hela tiden. Vi har sen tidigare bloggat om underbara vegg-restauranger i Berlin och Veganmage har gjort ett gediget arbete på området så jag skippar det, i alla fall i det här inlägget..

Berlins ekologiska supermarkets tänker jag dock inte låta bli att nämna, Biolüske och Alnatura är två av dessa som jag besökt de senaste dagarna, det är som en försmak av himmelriket! Idag på Biolüske hade de t.ex. tartex-provsmakning och lite senare i butiken var det lite vin-provning. Underbart!

Idag köptes och lagades det Berlins matigaste tabbouleh:

Förväll en påse färdig torkad tabbouleh för 4pers (eller gör egen, t.ex. såhär), hacka upp 250g smaksatt tofu, jag köpte mandel och sesamfrös-tofu, 2 morötter som hackas i slantar och 4 vårlökar som även de hackas.

Blanda, klart! Serverades med tartex-brötchen, grönsallad, soyghurt och konstig eko-reko-pk-bio morots/mangojuice.

Göteborg känns rätt tråkigt just nu…

3 kommentarer:

Annelie sa...

Värme OCH grym mat. Kan det vara bättre? Här är det regn och matlåd som gäller :)

More Sunshine, Light Breeze sa...

Berlin is the shit! Dom eko-supermarkets du nämner har jag dock aldrig varit på, det måste kollas upp nästa gång jag beger mig till den tyska hufvudstaden!
Ps. fint att det bloggas igen :)

Alex sa...

Ja, Berlin is faktiskt da shit nu för tiden! Åt upp den sista veggo öl-korven från Biolusken igår, får se till att få med ett nytt lass av tartex och konstiga substitut snart..