söndag 16 maj 2010

Rökt quorn


För att få god rök-smak på quornen eller din vegetariska biff kan jag tipsa om en rök-essens, liquid smoke, som inhandlades på den lokala matbutiken. En marinad med detta kan se ut så här:

1/2 dl rapsolja alternativt olivolja
1 msk liquid smoke
2 msk balsamvinäger
1 tsk japansk soja
några droppar tabasco
1 hackad vitlöksklyfta
salt och peppar

Låt quornen ligga och dra i marinaden ca 30 min eller mer innan du steker på eller grillar quornen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

1 hel MSK!!

Brukar ha typ en droppe LS i en hel sats färs. Fast inte som marinad då. Tycker den tar över direkt.

Men god är den!

Annelie sa...

När man kan få rök-smak ska det vara ordentligt :)

Alex sa...

vegalex, lite tuffare helt enkelt! :)

Johanna sa...

Lite kryddigt och så. Det gillar vi! :)

Lollo sa...

Mums, det där lät gott och annorlunda. Bara att ta fram grillen igen...oavsett väder!

Annelie sa...

Exakt, regn är inget hinder för att grilla :)

Julia sa...

tack så mycket för tipset! Jag är riktigt urusel på att krydda mina veganska komplement.