
För att få god rök-smak på quornen eller din vegetariska biff kan jag tipsa om en rök-essens, liquid smoke, som inhandlades på den lokala matbutiken. En marinad med detta kan se ut så här:
1/2 dl rapsolja alternativt olivolja
1 msk liquid smoke
2 msk balsamvinäger
1 tsk japansk soja
några droppar tabasco
1 hackad vitlöksklyfta
salt och peppar
Låt quornen ligga och dra i marinaden ca 30 min eller mer innan du steker på eller grillar quornen.
7 kommentarer:
1 hel MSK!!
Brukar ha typ en droppe LS i en hel sats färs. Fast inte som marinad då. Tycker den tar över direkt.
Men god är den!
När man kan få rök-smak ska det vara ordentligt :)
vegalex, lite tuffare helt enkelt! :)
Lite kryddigt och så. Det gillar vi! :)
Mums, det där lät gott och annorlunda. Bara att ta fram grillen igen...oavsett väder!
Exakt, regn är inget hinder för att grilla :)
tack så mycket för tipset! Jag är riktigt urusel på att krydda mina veganska komplement.
Skicka en kommentar