söndag 7 mars 2010

soj-stroganoff med russin

Blev sugen på xxxx-stroganoff i helgen så jag googla runt lite för att hitta bra recept men de jag hittade kändes lite väl tråkiga: Korv, lök, grädde, tomatpuré. Stek, koka, klart! Vissa hade såklart lite mer ingredienser så jag försökte få ihop en blandning av det jag tyckte om och här är resultatet: (inte så mkt roligare än ovanstående men ändå…)
Ingredienser:
1st hackad gul lök
sojastrimlor/korv eller liknande
1dl russin
2dl havregrädde
1dl vatten
3msk tomatpuré
3msk chilisås
1msk soja
paprikapulver
1st buljongtärning
örtsalt
vitpeppar

Stek lök, strimlor/korv och paprikapulver ett par minuter. Tillsätt havregrädde, vatten, russin, buljongtärning, chilisås, tomatpuré och soja. Koka ihop i ca 5min. Smaka av med örtsalt och vitpeppar. Servera med ris och tunnbröd med ekologiskt tyskt pålägg från din lokala eko-handel (eko-store i Göteborg alltså).

För min del blev det så mkt sojastrimlor så att jag fick ont i magen, men smaken var det inget att klaga på!

2 kommentarer:

Sandra sa...

Tar du ställning mot Marockos ockupation av Västsahara? Skriv då under här --> http://www.fishelsewhere.eu/index.php?cat=139&art=1021

Alex sa...

givetvis gör jag det!