lördag 29 augusti 2009

When in Dubai...don´t forget the dates

... alltså, om du är runtikring Mellanöstern, då måste du köpa DADLAR. Sjukt gott. Just dessa var från mataffären Carrefour och doppade i någon sorts choklad men de är minst lika goda naturella.

fredag 28 augusti 2009

Café Morgenrot

Vi fortsätter väl Berlin-tipsen, eller vad säger ni? Ett schysst ställe är Café Morgenrot i Prenzlauer Berg där vegetarisk/vegansk fruksostbuffé serveras alla dagar utom måndag. Sojayogurt, flingor/müsli, bröd, massor av pålägg, juice med mera. Det coola är att man betalar utifrån hur mycket pengar man har (mellan 4-8 euro), så att alla ska kunna ha råd att äta där. Det trista var att brödet var torrt och förmodligen lite gammalt och det är inte vad man förväntar sig i det tyska brödlandet. Men det kan ju ha varit en tillfällighet.

En annan bloggare som har många bra Berlin-tips är Veganmage, kolla in här.

Vegg på vandring

Här kommer ett kort inlägg med ett tips framförallt till dig som är vegg och ska ut och vandra (eller ska på festival och andra tillfällen när man behöver laga mat snabbt, lätt, nyttigt och/eller vill hålla nere på vikten/packningen).

Blå Bands vegetariska såser! Bolognese, Thai och Indiskt. (Tartex är en hit också!)

Ingen nyhet direkt men fantastiskt praktiskt, ett paket väger 105g och med lite extra kryddor är det riktigt gott! Gott utan extra kryddor också, särskilt om man gått runt med en tung väska i 8h...
När jag var uppe i Jotunheimen och vandrade för en vecka sedan så kokade vi ca650g pasta tills det var ett par minuter kvar, sen i med 1.5 paket sås och lät det koka ihop ett par minuter till. Klart att servera till 4personer!


Sojaprotein och jag!

Ser ju fantastiskt lockande ut!

Behövs mycket sojaprotein om man ska orka vandra runt här hela dagarna!

torsdag 27 augusti 2009

Yellow sunshine- burgarställe i Berlin


Rekommenderar verkligen Yellow sunshine, en trevlig "vegetarian diner" med vegan och vegetarisk mat i Kreuzberg, Berlin. Bred meny med olika sorters burgare baserade på soja, vega, "kyckling" och "fisk". Dessutom schyssta tillbehör, bacon, "party balls" och god kaffe latte.

onsdag 26 augusti 2009

Vegalex goes saft, svarta vinbärbladsssaft

Den här saften av svarta vinbärsblad är god och dessutom enkel att göra. Recept hittar du här och suddigt foto nedan.

måndag 3 augusti 2009

Wok och sataymarinerad tofu

Blev bjuden på middag av P & J häromdagen, de har precis kommit hem från en resa i bl.a. Kina och ville visa upp sina nyfunna kunskaper i det asiatiska köket. De bjöd på wok och sataymarinerad tofu.

Woken ovan innehöll tofu, chili, ingefära, soya, sockerärter (?), vårlök och ockra. Är inte helt säker på hur de gjorde men det var en riktigt god wok!

Det här var också gott, riktigt gott! Marinera tofukuber i sataysås (jordnötssås, vad är satay egentligen, verkar vara någon slags försvenskning av ordet satay, jag trodde jodnötter var basen i satay men så var tydligen inte vara fallet, http://en.wikipedia.org/wiki/Satay) någon timme eller två, vänd den marinerade tofun i ströbröd och stek i olja. En del ströbröd och marinad kommer ramla bort i stekningen men hur som helst var det här det bästa tofutilltugget jag ätit på länge!