söndag 8 februari 2009

’Gräddig’ Kikärtscurry

Jag äter mycket curry. Jag äter curry till lunch med mina arbetskamrater. Jag äter curry med mina nära och kära till middag. Jag äter curry när jag är på semester. Jag äter curry till frukost om möjligheten ges. Jag äter curry ensam. Idag blev denna kikärtscurry mitt enda varma mål mat. Egentligen tycker jag mer om att göra curry med kokosnötsmjölk men ibland är det skönt att variera sig. Det här är kanske inte mitt livs bästa curry, inte heller den roligaste. Men det är en snabb, enkel, billig och god curry. En typisk curry en trött söndagseftermiddag.

Kikärtscurry
2 små lökar (eller en stor)
1 röd paprika
3 morötter
4 vitlöksklyftor
ca 1msk curry(pasta eller pulver men se upp för pastorna med nermalda räkor eller annat dumt)
1dl havregrädde
1dl vatten
Salt och peppar
½ buljongtärning
2 msk citronsaft

Stek lök paprika, morötter, vitlök och curry i olja ett par minuter. Tillsätt resten och låt koka ihop i ca10min.

Servera med ris och gärna lite sojayoghurt.

1 kommentar:

Swedeheart sa...

Det här ska jag prova, ser gott ut!