lördag 10 januari 2009

Egen tofucheesecake

Såhär gör du din egen tofucheesecake, den är inte helt vegansk som man kanske skulle tro utan innehåller ägg. Inte så söt och ganska mastig, men god! 

Botten
Smula 12 digistivekex.
Smält 75 g smör och blanda med kexen.

Tryck ut botten i en löstagbar form, ca 25 cm i diamter. Ställ i kallt. Sätt på ugnen på 175 grader.

Fyllningen
600 g bredbar naturell sojaost (jag använde tofulines).
200g silkestofu
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
½ dl vetemjöl
4 ägg
salt
Ev 3 msk citron

Blanda ost, tofu med socker, vaniljsocker, mjöl och salt. Tillsätt äggen ett i sänder och blanda väl. Du behöver inte använda någon elvisp utan det går bra att blanda för hand. Smaksätt eventuellt med citron. 

Häll sedan blandningen i formen och grädda i ugn i ungefär 50 minuter. Kakan kommer inte stelna i ugnen utan kommer vara mjuk. Ställ kakan kallt - nu stelnar fyllningen.

Servera med färsk frukt eller blåbärstäcke!

Blåbärstäcke
Ca 2 dl blåbär
Koka samman 2 dl frusna eller färska blåbär med ½ dl vatten blandat med ½ msk potatismjöl. Häll på den stelnade cheesecaken. Servera!

1 kommentar:

Alex sa...

Kan vi lägga till den här till daten jag föreslog på föregående inlägg?