måndag 1 september 2008

Veggosommaren, en lista

Igår satt jag på café i Stockholm och drack en espresso och var rätt övertygad om att hösten hade kommit. Är inte säker på att det är riktigt sant men det just då kändes det bra, kändes som jag var på väg in i något nytt.

Idag sitter jag på tåget på väg hem till Göteborg igen och tänker att om man är på väg in i något nytt så borde man nog göra bokslut på det som har varit så här kommer en liten lista
över sommarens bästa och sämsta, ur ett veggoperspektiv.

Börjar med det bästa:

1, Efter att ha försökt hitta i Paris i över en timme för att kunna lämna tillbaka hyrbilen var jag helt slut i kroppen och huvudet, när jag sen inte heller hittade restaurangen som jag bestämt jag skulle äta på var jag beredd att lägga mig ner på marken och gråta. Denna bakgrund kanske
gjorde mitt besök på La Victoire Suprême du Cœur lite onyanserat men när jag väl fick in min Seitanfärslimpan med champinjonsås och potatis kom i alla fall orden "det här är det godaste jag ätit i hela mitt liv" ur min mun, och jag menade det!

2, Att man kan köpa 4 mogna avokadosar för 10kr på Kvibergs marknad är något jag totalt missat under mina 9år i Göteborg. Skäms! Allt annat i grönsakshåll är även det billigare än de
affärer jag vanligtvis handlar i. Sen blev just det här besöket lite extra trevligt då min far fick komma med på en "exotisk" resa in i Göteborgs marknadsvärld.

3, På en 3e plats kommer Skvallertorget i Midsommarkransen (Stockholm) vars soffa utomhus är en underbar upplevelse för en sliten själ en solig helgmorgon med homusmacka, kaffe och smootie för 55kr.

Sämst i år, blir bara en placering här:

1, Emmabodafestivalen 2.0, störd och fin, har gått ner sig rejält gällande veggomaten. Jag har gjort ett flertal besök på festivalen de senaste åren och alltid sett fram emot
smålandsrullar och "vegetariska", men i år var de borta allihopa. Kvar fanns halvtaskig veggoburgare, kladdig psedomexikans mat och lite thai. Även personalmaten har blivit sämre, detta är dock något som skett successivt de senaste åren så det kom inte som en lika stor chock som resten. Dock måste jag säga att festivalen, om man bortser från maten, var helt fantastisk i år igen och Emmaboda is your friend, and you'll never be alone again, come on!

Höstiga hälsningar från en glad men trött Alexander!

2 kommentarer:

swiz sa...

Hej!

Nu drar vi så sakta igång Veggietoppen, som vi hoppas kunna bli en inspirerande lista.

Testvecka denna vecka, så regga dig.
www.veggiemind.com/veggietoppen

mvh/ Jonas

Olivia sa...

Var också på Emmabodafestivalen och blev besviken över maten. Men det var kul att de tog in veganska burgare efter att vi hade önskat det, först hade de ju bara ägg-burgare!