fredag 14 mars 2008

Korvgryta och veggoskräck

Satt häromdagen och kollade på Uppdrag Granskning och deras inlägg i miljödebatten vilket handlade om svenskarnas heliga ko, köttet. Vet inte hur många artiklar jag läst senaste åren om köttindustrins påverkan på miljö och dess resursslöseri runt om i världen. Hur kan detta ha undgått någon i Sverige idag frågade jag mig men tydligen är våra politiker både döva och blinda. Tyvärr är väl detta inte fallet utan det hela handlar om ett logiskt och strategiskt politiskt val för att kunna behålla sin väljare. Extra tydligt blir detta val när man följer debatten som följer efter ett program som detta, det är inte klokt vad rädda många människor blir när någon påperkar att äta kött ca21 gånger (frukost + lunch + middag *7) i veckan kanske inte är det smartase man kan göra får vår lilla jord...
Hur som helst, här kommer mitt försök att lugna ner alla stackare som tror att vegetarisk mat är att jämställa med både pest och kolera.

Korvgryta, veggovarianten:

* Hacka en gul lök, tre morötter och tre sojakorvar, stek i olivolja. Krydda med vitlök och paprikapulver.
* Häll på ett halvt paket havregrädde och lika mycket vatten. Krydda nu med en halv buljongtärning, vitpeppar, dijonsenap, grillkrydda och rikligt med timjan.
* Låt koka ihop i ca10min, servera med ris.

5 kommentarer:

Sophia sa...

Åh, så gott det ser ut! Detta recept ska jag genast prova.:)

Anonym sa...

och importera tallrikar från indien är bättre för miljön då?

Annelie sa...

jag borde såklart avstå från att flyga till indien helt och hållet- sant. Men att jag, när jag är där, köper ett par tallrikar i den lilla tallriksbutiken, stoppar dem i ryggsäcken och tar med mig dem hem är liksom inte det värsta brottet mot miljön. Särskilt inte om man man jämför med att konsumera kött istället för nyttig vegetarisk mat.

Alex sa...

Haha, är inte kommentarerna bättre än anonyms så gör man nog inte mycket fel!

Kapten. sa...

Testade igår och shit oh my God vad bra det blev! Gjorde dock en redning i slutet för att få det mer krämigt och hade pasta till.

Jättebra recept, keep it up!